Delbrook Community Recreation Centre

Back

Out with the old.

The new Delbrook Community Recreation Centre replaces two of North Vancouver’s aging recreation facilities, consolidating the services of the old William Griffin and Delbrook facilities into one modern recreation centre. The project is constructed on the site of the old William Griffin Community Recreation Centre.

As Prime Consultant, HDR | CEI worked in concert with the District of North Vancouver, the North Vancouver Recreation Commission, and project managers Pivotal on the facility’s design. The facility was designed to incorporate significant sustainability features.

The site presented several challenges, including stream setback issues and the preservation of existing uses. Mosquito Creek, a salmon-bearing stream that flows through a treed area with walking trails, is located on the west side of the site. There is also an existing artificial turf field remained in operation during construction.

Program elements include:

– 25-metre, six lane pool plus leisure pool
– Racquet sport courts
– Fitness centre
– Gymnasium
– North Vancouver Recreation Commission offices
– Leased space
– Artificial turf field washrooms

Project Cost

$40,000,000

Size

84,500 sq ft

Completion

April 2017

Awards

Community Recognition Award, 2017

Wood WORKS! BC

Client

District of North Vancouver

Location

North Vancouver, BC

Category

Recreation & Community